Vandaag precies 1 week geleden beviel onze Valentina van een prachtige vijfling. En alhoewel het met de vijfling de afgelopen week prima ging, met een beetje hulp van mij, ging het met Valentina helaas wat minder. Gelukkig gaat het nu weer stukken beter met onze Valentina en stel ik in deze blog graag eindelijk ons prachtige vijftal aan jullie voor!

De geboorte

De laatste paar dagen van haar zwangerschap, vond Valentina het leuk om ons ’s nachts 10 keer wakker te maken voor vrolijke knuffeltjes. Ze had erg behoefte aan aandacht en wou ook liever niet alleen slapen. Dagenlang heeft ze dus ook romantisch tussen mij en mijn vriend ingeslapen tot ik op zaterdag 29 oktober om half 9 ineens een grote plas water naast mijn hoofd vond. Precies, haar water was gebroken.

Een dikke 2 uur lang heeft Valentina haar vruchtwater ook vrolijk door heel het huis gedeponeerd en moest ik behendig tussen alle plassen doorlopen wou ik überhaupt nog ergens komen. Echt tijd om op te ruimen was er niet, want het was tijd dat Valentina ging settelen op een bevallingsplaatsje en waar ik ging ging Tina; uiteindelijk ben ik dus maar tussen de plassen vruchtwater in gaan zitten en kon Valentina eindelijk haar rust vinden om ergens te gaan liggen.

Om 11 uur is Valentina begonnen met persen en het was echt een bevalling volgens het boekje. De kittens volgden elkaar snel op en voor ik het wist waren wij een heel F-nest rijker. Bij deze wil ik jullie voorstellen aan onze prachtige vijfling:

Lumica’s Farlan, geboren om 11:48 met een gewicht van 116 gram
NEM – Seal/Blue (Tabby) Point (White)

Lumica’s Faldor, geboren om 12:07 met een gewicht van 117 gram
SIB – Black & White

Lumica’s Faie, geboren om 12:19 met een gewicht van 95 gram
NEM – Seal/Blue (Tabby) Point (White)

Lumica’s Finnley, geboren om 12:48 met een gewicht van 100 gram
NEM – Seal/Blue (Tabby) Point (White)

Lumica’s Faelynn, geboren om 13:14 met een gewicht van 92 gram
SIB – Black Tabby Mackerel White

De afgelopen week

Valentina heeft vanaf de eerste dag last gehad van melkklieronstekingen, waarbij 4 tepels nu ook niet werkzaam zijn. We zijn 2maal naar de dierenarts geweest en nu, 2 prikken later, gaat het met Valentina gelukkig stukken beter! Ik heb de eerste 5 dagen wel geholpen met bijvoeren, maar inmiddels doet Valentina het helemaal zelf. Ik hou het nog wel goed in de gaten, maar ik denk dat het helemaal goed gaat komen en ik mijn zorgen snel weer mag laten varen.

Aan de gewichten van de kittens is echter niks op te merken, ze hebben het de afgelopen week prima gedaan en zijn alweer een stuk groter dan bij de geboorte! Hier een leuk overzichtje van de geboortegewichten en huidige gewichten. De foto is ook van vandaag, waar het vorige setje foto’s van 6 dagen geleden was – leuk om te zien hoeveel ze alweer zijn veranderd!

Lumica’s Farlan 116 gram > 214 gram

farlan-1-week-4

Lumica’s Faldor 117 gram > 182 gram

faldor-1-week-2

Lumica’s Faie 95 gram > 187 gram

faie-1-week-2

Lumica’s Finnley 100 gram > 198 gram

finnley-1-week-4

Lumica’s Faelynn 92 gram > 177 gram

faelynn-1-week-3

Al onze kittens hebben inmiddels weer een individuele pagina gekregen (Waar meer informatie en foto’s zijn te vinden) en ook zijn ze toegevoegd aan de lijst bij ‘Beschikbare Kittens‘. Door daar op hun foto te klikken kom je op hun individuele pagina’s met meer informatie en foto’s van het desbetreffende kitten.

Als er nog vragen zijn kunnen jullie ons altijd bereiken via het contact formulier.

Tot volgende week!

Menu