En voor je er erg in hebt is er alweer een week voorbij – de kittens van Luna zijn vandaag alweer 7 daagjes oud. Hoe het de afgelopen week gegaan is? Lees snel verder!

Eigenlijk kan ik er heel kort over zijn. Het gaat geweldig met de kittens. Luna heeft zich vanaf de geboorte als een perfecte mama gedragen en is niet bij haar kittens weg te slaan. Zelfs wanneer de kittens proberen te slapen gaat Luna helemaal los met het wassen van haar kittens. Vaak hoor je ze dan ook allemaal luid piepend protesteren, want ‘kom nou mama, het is nu slaaptijd voor ons‘. Soms vraag ik me stiekem toch een beetje af wie nu wie opvoedt.

Inmiddels zijn alle kittens alweer meer dan 200 gram, en 3 van de kittens hebben zelf al hun geboortegewicht verdubbeld! Jullie kunnen je vast wel voorstellen dat de kittens inmiddels dus 2x zo groot zijn, en toch nog zo klein! Ik kan me al niet eens meer herinneren hoe klein ze waren bij de geboorte – zo snel gaat dat. Hier een mooi overzichtje van de gewichtstoenames van de afgelopen week:

Gavriel 108 gram > 220 gram
Giulia 110 gram > 222 gram
Gwyneth 104 gram > 204 gram
Guinivere 110 gram > 220 gram
Gallagher 110 gram > 218 gram

Het is ook heel grappig om te zien hoe de kittens zich in 2 groepjes hebben gesplitst; 1 luidruchtig groepje en 1 stil groepje. Gavriel, Gwyneth en Guinivere behoren overduidelijk tot groep nummer 1, waar Giulia en Gallagher tot groepje nummer 2 behoren. Vooral tijdens het wegen en de fotoshoot van vandaag was dit verschil maar al te duidelijk. Ik ben reuze benieuwt of dit ook iets betekend voor de toekomst!

Qua kleuren kan ik helaas nog niet heel veel vertellen. Wel kleuren de kittens al aardig, op Gallagher na die nog zo wit is als het maar kan. Hopelijk kan ik jullie volgende week eindelijk meer vertellen over de kleurtjes van onze kittens. Op de foto kunnen jullie al wel mooi het verschil zien met een weekje geleden; prachtig vind ik dit altijd – hoe die kleur langzaam komt opzetten en elk kitten in een eigen individu veranderd.

Tot zover de update van deze week. Tot de volgende keer!

Menu