Vandaag zijn de kittens alweer 2 weken en 1 dag oud en wat zijn ze toch veranderd in slechts 15 daagjes! Qua uiterlijk beginnen ze langzaam wat meer op katjes te lijken, maar ook qua karakter beginnen er steeds wat meer verschillende kattentrekjes naar boven te komen. Lees snel verder voor meer informatie over onze kittens!

Groei en ontwikkeling


De kittens groeien nog altijd als kool. Ze drinken erg goed bij hun mama; als Luna eventjes bij ze weg is en het is weer drinktijd, gooien ze met zijn allen hun keeltjes open om hun mama weer bij hen te roepen. Luna rent dan ook 10x zo hard terug ook al hebben ze 5 minuten daarvoor nog gedronken, want ze wil natuurlijk niet dat die kleine bolle kittens in die paar zeldzame minuutjes die ze voor zichzelf neemt verhongeren. Wat een top mama.

Hier weer een klein overzichtje met de groei van de afgelopen week:
Gavriel 220 > 342
Giulia 222 > 332
Gwyneth 204 > 318
Guinivere 220 > 334
Gallagher 218 > 324

Langzaamaan beginnen de kittens wat meer rond te schuiven door de doos en ik heb ook al een paar kittens lichtjes met elkaar zien spelen. Wat ik altijd ook enorm knap vind, is dat er ook een paar kittens zijn die zichzelf al wassen. Zo klein en een mama die in principe al het harde werk doet, maar toch al zo schoon uit zichzelf. Al echte kleine katjes!

Qua kleuren durf ik nog niet helemaal te zeggen welke kleur elk kitten is. Wel kan ik al zien dat Gallagher een Red Tabby Point is, met of zonder Wit en met of zonder Silver. Gavriel en Guinivere zijn ook duidelijk lichter van kleur dan Giulia en Gwyneth, wat dus zou betekenen dat de eerste 2 Blue zijn, en de laatste 2 Seal. Hierbij denk ik ook dat Gavriel en Giulia mogelijk Non-Tabby (effen) zijn, Guinivere en Gwyneth zijn duidelijk met Tabby (streepjes). De dames kunnen ook nog Tortie zijn, maar dit is bij allemaal nog niet te zien. Wel zijn zowel Gavriel, als Giulia, als Gwyneth, als Guinivere met wit – daar ze allemaal duidelijk witte sokjes hebben. En natuurlijk kunnen ook deze kittens nog met Silver zijn, maar dit is nog niet goed te zien. Nog even afwachten dus; wel zijn ze allemaal nu al heel anders in kleur en kan ik ze zelfs al goed uit elkaar houden zonder nagellak op hun staartjes!

Open oogjes en oortjes


Inmiddels zijn van alle kittens de oortjes en oogjes open. Grappig genoeg besloten ze allemaal om elke dag een kitten de oogjes te laten openen; zo was Giulia de eerste met beide oogjes open en keek ze me op dag 10 ineens met grote ogen nieuwsgierig (en een beetje geschrokken) aan toen ik ineens boven de doos hing. Gallagher was de tweede op dag 11. Op dag 12 volgde Guinivere en op dag 13 was het de beurt aan Gavriel. Gwyneth was de laatste om haar oogjes te openen en dit was dus ook op dag 14. Voor Gwyneth is het nog eventjes wennen met open oogjes en dit is dan ook goed op de foto te zien.

Dat ook de oortjes van de kleintjes open zijn is overduidelijk. Elke keer als ik tegen ze praat, krijg ik hele luid piepende verhalen terug. Vooral Giulia reageert ook echt op me als ik tegen haar praat (ze kijkt me ook altijd zo vragend en lief aan dat ik haar niet kan negeren) en ik krijg altijd een miauwtje terug als ik wat tegen haar zeg. Hier kan ze dan ook ruim 15 minuten mee doorgaan; heerlijk!

Papa Ragnar
Het leek me ook leuk om deze keer kort iets over papa Ragnar’s eerste ontmoeting met zijn kinderen te vertellen. Ragnar heeft dus inmiddels kennis gemaakt met zijn kittens, maar eerlijk gezegd vond hij er maar weinig aan; van die kleine piepende monstertjes die allemaal op m af kwamen zodra hij zijn neus in de doos stak – nee, bedankt. Luna vond het wel gezellig dat Ragnar even kwam kijken, maar ik ben bang dat ze ze toch alleen moet opvoeden, haha.

Tot zover de update van deze week. Tot snel!

Menu