Het is weer eventjes geleden, maar bij deze wil ik jullie graag weer een update geven over onze vrolijke 5ling! De afgelopen 2 weken hebben ze enorme sprongen gemaakt in hun vooruitgang; van de eerste stapjes in de woonkamer, naar de eerste hapjes natvoer, naar de eerste brokjes en zelfs al de eerste plasjes op de kattenbak! Lees snel verder hoe het inmiddels met de kleintjes van onze Luna gaat!

Lumica’s Gavriel


Gavriel heeft helaas sinds vorige week wat last van zijn oogjes. Dit is dan ook de reden dat we deze week nog geen nieuwe foto’s hebben gemaakt. Inmiddels heeft hij ook een zalfje wat prima werkt en dus hopen wij aankomend weekend weer nieuwe foto’s van de kittens met jullie te delen!

Qua gedrag is Gavriel toch wel wat rustiger dan zijn broertje en zusjes. Hij speelt graag en loopt graag rond, maar is niet zo actief als de anderen. Wel is hij erg ondernemend en was hij ook het eerste kitten dat zich buiten de kittenren durfde te begeven. Ook met natvoer was hij het eerste kitten dat er wel interesse in had; al bij onze allereerste poging (We bieden het vanaf een bepaalde leeftijd aan en vaak hebben de kittens er dan nog geen zin in – waar mijn volwassen katten dan weer erg blij mee zijn want dan is er meer voor hun!) begroef hij zijn neus diep in het natvoer om er lekker van te smikkelen.

Het heeft even geduurd voor de kittens ook echt buiten de kittenren hebben geslapen (Ze liepen altijd weer terug naar hun vertrouwde plekje als ze moe werden), maar de laatste paar dagen vind ik Gavriel geregeld slapend op de bank – op natuurlijk precies mijn plek. Gavriel heeft ons al helemaal om zijn pootje gewonden, want wij passen ons nu alweer helemaal aan zodat hij lekker kan slapen waar hij wilt. Een koninkje in de dop!

Lumica’s Giulia


Giulia is toch wel het eigenwijsje van het nest. Als je al in haar ogen kijkt dan kan je de eigenwijsheid zien zitten. Ze straalt het echt uit. Ze kan heerlijk rondrennen, je eigenwijs aankijken, jagen op je handen en rond je voeten heen en weer springen als een soort van spelletje. Maar ook vind ze het heerlijk als je d’r oppakt, want dan kan ze je lekker in je oor bijten wanneer je haar op je schouder zet. Voor Giulia is alles een spelletje.

Tot ze moe wordt. Ze valt dan ook spinnend en tevreden bij je op schoot in slaap en wordt de eerste paar uren daarna ook echt niet meer wakker.

Giulia was het eerste kitten dat de brokjes had ontdekt. In het begin snapte ze niet echt dat ze uit het bakje kon eten en likte ze dan ook enkele minuten de zijkant van het voerbakje af omdat het zo lekker rook, waarna ze lichtelijk verbaasd haar zoektocht naar de brokjes voortzette. Inmiddels snapt ze wel dat ze met haar neus even over de rand moet en eet ze heel goed van de brokjes. Ze groeit dan ook als kool, want naast de brokjes mist Giulia geen enkel drinkmoment bij moeders. Een heerlijk meisje, ik ben nu al dol op haar.

Lumica’s Gwyneth


Gwyneth is van alle kittens momenteel de sociaalste. Ze zoekt me geregeld op en is ook niet schuw van luid piepen als we haar even niet de aandacht geven die ze zo graag wilt. Ze heeft zelfs al een keer tegen mijn been op gestaan toen ik even druk was met wat anders! En me maar vragend aankijken met die grote kijkers van haar, haha. Het liefst moet je haar de hele dag ronddragen of zit ze de hele dag op je schouder rond te kijken naar al dat moois; op hoogte zie je natuurlijk ook veel leukere dingen dan laag op de vloer.

Gwyneth ligt dus ook het liefst de hele dag bij me op de bank, of loopt me de hele dag achterna. Zo heeft ze gisteren nog slapend op mijn schouder bij me gelegen terwijl ik een film keek. Ook als moeder Luna alle kittens roept voor een voedermomentje, piept Gwyneth 1 keer alsof ze d’r moeder wil laten weten dat ze nu echt niet kan komen, en valt dan weer spinnend in slaap op schoot/op mijn schouder.

Gwyneth is ook het kitten dat momenteel het meeste spint, al hebben haar 2 zusjes inmiddels ook hun motortje gevonden. Een echt sociaal en tevreden knuffeltje, ik kan hier zo van genieten!

Lumica’s Guinivere


Guinivere was tot nu toe wel het meest verlegen kitten, al merken wij dat ze de afgelopen dagen wel iets losser komt. Ze was niet zo van het rondlopen in de kamer en lag het liefst gewoon de hele dag bij haar mama. Nieuwe dingen is ze ook niet zo van en natvoer, brokjes en een bakje water worden dan ook nog genegeerd door haar (Behalve dan erdoor heen banjeren, dat kan ze als de beste).

Maar inmiddels begint ze de kamer wat meer te ontdekken en begint ze ook meer toenadering tot ons te maken. Ze is zelfs het eerste kitten dat de kattenbak heeft gebruikt! Ook Guinivere lag gisteren bij ons op de bank film te kijken, en heeft net als Gwyneth haar moeder genegeerd toen het drinktijd was. Die grote mensenvriendjes zijn toch ook wel heel gezellig, zeker als ze zo lekker je buik aaien en tegen je praten! Guinivere laat dan ook geregeld een piepje horen als je even stopt met aaien, want ze heeft helemaal niet gezegd dat dat mocht. Ook praat ze graag tegen je terug als je wat tegen haar zegt.

Ik zie in Guinivere erg haar moeder terug. Ook Luna heeft wat langer nodig om op te warmen, maar zodra ze je eenmaal kent is ze je beste vriendin en zal ze ook zeker laten weten wat ze nodig heeft (Luna komt graag knuffelen en kusjes geven om de zoveel uur, inclusief ’s nachts). Ik ben dol op onze Luna en dus kan ik ook niet anders dan dol zijn op Guinivere – Onze Luna mini-me!

Lumica’s Gallagher


Met Gallagher moesten we laatst naar de dierenarts. Hij had wat raars aan zijn naveltje zitten (dit leek achteraf gelukkig maar een stukje navelstreng – lang verhaal, maar eind goed, al goed). Ik maakte me erg zorgen over wat hij van de rit in de auto zou vinden en hoe hij zou reageren bij de dierenarts. Maar al deze zorgen waren natuurlijk voor niks. Hij deed het GE-WEL-DIG! In de auto heeft hij de heenweg me een beetje lopen aanstaren en de terugweg heeft hij heerlijk relaxed geslapen. Bij de dierenarts zelf heeft hij nieuwsgierig rondgekeken en ook lekker gespeeld met het speeltje dat ik voor hem had meegenomen. Van stress was totaal geen sprake (Ook al was het de eerste keer dat hij helemaal alleen was – zelfs zonder mama en broertje/zusjes). Knappe knul!

Gallagher is een echt stoer mannetje die graag met grote stappen door de huiskamer banjert. Hij is ook erg van de hoogtes, want het liefst klimt hij krabpaaltjes en banken zo vaak en hoog mogelijk op. Maar ook is hij een klein brokkenpilootje in de dop – zo valt hij geregeld ergens vanaf en wil daarbij ook wel eens onhandig terecht komen. Maar zo een stoer mannetje laat daar natuurlijk niets van merken en strompelt vervolgens snel terug naar zijn mama om toch even wat welverdiende melk te drinken (en gerustgesteld te worden).

Gallagher slaapt in de meeste gevallen ook alleen. Als een echte stoere man heeft hij geen broertje en zusjes nodig voor het slapen – daar alle andere 4 op elkaar gekropen zijn ligt hij een meter verderop. Ik heb dan altijd wel een beetje medelij met hem, want hij ziet er dan zo eenzaam uit. Maar zodra hij weer wakker wordt scheurt hij naar het hoopje broertje en zusjes en valt hun met veel liefde lastig. Luid piepend worden hun dan ook wakker en zo krijgt Gallagher alsnog zijn zin en de aandacht die hij stiekem toch ook wel nodig heeft. Ons kleine dropje, net zo onnozel als zijn papa <3

Tot zover de blog van deze week. Tot de volgende keer!

Menu