Vandaag zijn de kittens van ons G-nest alweer 6,5 week oud. In slechts 6 weken zijn ze gegaan van hulpeloze pasgeboren kittens naar rondrennende zelfstandige katjes – wat een heus verschil! Lees snel verder hoe het inmiddels met onze 5-ling gaat en wat voor rare kattenkwaad ze in hun korte tijd op de aardbol al hebben uitgehaald!

Tweede naam

Bij ons in de cattery is het gebruik om onze kittens een dubbele naam mee te geven op hun stamboom. In eerste instantie gebruikten wij vaak de roepnamen van de kittens, verzonnen door hun nieuwe gezinnetje, als die tweede naam, maar vanaf dit nest hebben wij besloten om dmv een thema zelf een tweede naam toe te voegen. Voor dit nest hebben wij gekozen voor het thema, hoe kan het ook anders met dit prachtige weer; Bloemen.

Lumica’s Gavriel Cypress – De Cypress plant is een snelgroeiende klimplant met vele heldere, sterachtige bloemen in verschillende rood-achtige en witte kleuren. Deze plant vind men voornamelijk terug in Centraal Amerika en tropische gebieden in Zuid Amerika.

Lumica’s Giulia Rose – Ik denk dat de naam Rose weinig uitleg nodig heeft. Rozen worden al sinds duizenden jaren geteeld om hun schoonheid. Van origine komt de roos enkel voor op het noordelijk halfrond, maar door de jaren heen zijn er vele nieuwe varianten ontstaan en is de roos over de gehele wereld te vinden.

Lumica’s Gwyneth Acacia – De bloemen van een Acacia boom zijn klein, in de meeste gevallen in een gele kleur, en staan symbool voor liefde, vriendschap en elegantie. De Acacia is van origine te vinden in Australië en Afrika.

Lumica’s Guinivere Hazel – De naam Hazel stamt af van de bloemenstruik ‘Witch-Hazel’, een struik die tot bloei komt in het midden van de winter. Het is een sterk geurende plant, met spinachtige bloemen in de kleuren geel, oranje en rood. Verschillende soorten zijn te vinden in Noord-Amerika, Japan en China.

Lumica’s Gallagher Cedar – De ‘White Cedar’ is een boom die in de lente tot bloei komt, waarbij hij ook een groot deel van zijn normale groene bladeren verliest. Prachtige roze, trompetachtige bloemen komen in bosjes tevoorschijn. Deze boom is te vinden in voornamelijk Caribisch gebied.

Voor ons vijf prachtige namen die allemaal bij onze kittens passen. Ook onze kittens zijn nog volop in groei en zullen uitbloeien tot prachtige volwassen katten, allemaal in hun eigen unieke kleuren. Vijf namen – en vijf kittens – om trots op te zijn.

Klimmen en klauteren

In de afgelopen 2 weken zijn onze kleine kittens echt katjes geworden. Van rustig wat rondlopen in de kamer, naar rondscheuren door het huis. Ze spelen zelfs al graag buiten in onze afgesloten kattenren.

Alle 5 zijn ze wel van het klimmen en klauteren. Zo vind ik ze al ruim een week boven in onze klimton terug, waar ik ze elke ochtend weer uit moet tillen omdat ze er echt nog niet zelf vanaf durven. Sinds enkele dagen hebben ze ook ontdekt hoe ze op onze stoelen kunnen komen, en dit is nu ook een favoriet slaapplekje geworden.

Het is zelfs zo dat alle kittens al helemaal zelf de trap op zijn gegaan! Al gaat eraf nog niet echt goed. Het zijn dus echt kittens van het klimmen en klauteren, maar dus niet van het afdalen. Luid piepend vertikken ze het dan ook om zelf zo een afdaling te maken; of het nu van een klimton of een hoge trap is, en na een tijdje ga ik ze toch maar zelf -zuchtend- redden; ook deels door mama Luna, die met volle paniek mee gaat lopen miauwen met haar kittens – want hoe vaak ook Luna voordoet hoe ze de trap af moeten, ze vertikken het.

Het wat mindere in deze klim-fase is toch wel het broek klimmen. Alle 5 vinden ze het toch wel heel prettig om op je schouder te gaan liggen slapen, maar als jij op een stoel zit of ergens rond loopt moeten ze toch echt weer eerst naar boven. En wat is er nu handiger dan via een been te klimmen? Zo een stevige spijkerbroek is dan nog wel te doen, maar als ze eenmaal bij je dunne shirtje komen, of je hebt eens een rokje aan (want het is zo heerlijk warm de laatste tijd) dan piep je als mensje wel anders. Gelukkig beginnen ze langzaam te begrijpen dat als ik een rokje aan heb, ze echt niet in mijn been moeten springen met hun nageltjes uit. Een hele goede les voor onze ukkies – een wat minder prettige les voor ons 😉

Kattenbaktraining

In de afgelopen 2 weken hebben onze kittens de kattenbak erg snel onder de knie gekregen. Waar wij altijd beginnen met houten kattenbakkorrels – omdat kittens wel eens de nijging hebben om grit op te eten en juist in het eetbakje te gaan lopen poepen (grit is immers eten, dus dan zal dat andere bakje met die bruinige brokjes wel de kattenbak zijn) – zitten ze inmiddels op het normale grit wat ook onze volwassen katten gebruiken. Ze hebben na de overgang wel een paar keer wat grit gegeten, maar dit was na enkele dagen ook weer over.

Nu waren wij een paar dagen geleden per ongeluk vergeten het klepje van de bak open te zetten toen we van huis gingen. Met klepje snappen nog niet alle kittens, en helaas kwamen wij dan ook terug in een nogal viezig huis. Tjah, eigen schuld dikke bult. Wij zijn weer hard bezig met de klep-training. En tot die tijd, niet vergeten het klepje open te zetten als je van huis gaat!

Hier laat ik het weer bij voor deze keer. Hopelijk hebben jullie weer genoten van onze update. Tot de volgende blog!

Menu