En voor je er erg in hebt ben je ruim 8,5 week verder. Precies 61 dagen geleden werden onze kittens geboren, en nu is het alweer bijna tijd voor hun eerste enting. Aankomende maandag hebben wij hun afspraak staan, ook meteen voor het chippen, maar voor nu eerst nog een blog update om jullie te laten weten hoe het inmiddels met onze vrolijke 5ling gaat!

De eerste bezoekjes

De eerste bezoekjes zijn inmiddels alweer begonnen. Gavriel heeft inmiddels zijn nieuwe gezinnetje gevonden en zal verhuizen naar het prachtige Antwerpen, België. Zijn nieuwe roepnaam is Lannister, of Lenny in het kort. Wij zullen hem vanaf nu dus ook bij zijn nieuwe naam noemen. Zijn lieve gezinnetje zijn al helemaal dol op het ventje en kunnen volgens ons niet wachten tot het zover is! Maar helaas zal het nog wel even duren, Lannister zal met 13 weken zijn Rabiës enting krijgen, welke wettelijk benodigd is om de grens over te mogen, en mag met 16 weken leeftijd dan eindelijk verhuizen.

Gallagher is inmiddels ook gereserveerd en zal Freek gaan heten. Wij zullen hem vanaf nu dus ook bij zijn nieuwe naam noemen in de blogjes! Freek gaat verhuizen naar een liefdevol gezinnetje en zal daar hopelijk de al aanwezige goudvis met rust laten. Zijn nieuwe gezinnetje komen hem snel weer bezoeken, dat laat de tijd tot het eindelijk zover is hopelijk wat sneller gaan!

De 3 zusjes Giulia, Gwyneth en Guinivere staan momenteel in optie; wij hopen dat deze 3 lieve meiden ook snel hun huisje vinden.

De kittens doen het altijd geweldig tijdens het bezoek, al zijn ze niet echt heel actief bij de meesten. Dit komt omdat de kittens graag, uren voordat het bezoek komt, rondrennen achter alles en iedereen aan en zodra het bezoek er is vallen ze uitgeput in slaap en horen we ze de eerste paar uren niet meer. Grappig hoe ze dat altijd weer zo plannen. Gelukkig maakt het het bezoek weinig uit en zijn slapende kittens ook heel leuk!

Nieuwe mama Miina

Onze Miina is enkele weken geleden gecastreerd. Miina was wel een poes die altijd dol was op (haar) kittens en ik vroeg me erg af wat voor effect de castratie hierop zou hebben. Zou ze nog wel gelukkig zijn hier, tussen al die drukke kittens?

Maar natuurlijk maakte ik mij weer druk om niks. Slechts 3 weken later en Miina heeft zich ontpopt als nieuwe moeder van de kittens van Luna. Ze laat ze bij haar “drinken” (meer sabbelen dus, want melk geeft ze (nog) niet), ze wast ze, ze miauwt als een moeder en maakt zich continue druk om het welzijn van de kittens. Als er bijvoorbeeld 2 met elkaar spelen, en 1 maakt een wat zeurderig geluidje omdat hij/zij aan het verliezen is, komt Miina meteen aangesneld om dat kittentje gerust te stellen. Als er een kittentje roept om haar mama, omdat ze lekker wil drinken (Eigenlijk altijd Guinivere die dit doet), komt Miina aangesneld, terwijl Luna er 3 keer zo snel vandoor rent.

En als er 4 kittentjes bij Miina liggen te sabbelen? Dan komt Luna er ook gezellig bij. Niet om haar kittens toch nog wat melk te gunnen, maar om zelf een welverdiende wasbeurt te krijgen van haar beste vriendinnetje.

Wat een heerlijk stel.

Rauw eten!


Brokjes en natvoer waren onze kittens al een tijdje aan gewend. Rond 4 weken zijn ze begonnen dit te eten en inmiddels geeft Luna ook bijna geen melk meer en schopt haar kittens geregeld gewoon weg als ze willen aanleggen bij haar. Ze hebben aan hun brokjes en natvoer inmiddels ruim voldoende en groeien nog altijd als kool. Alle kittens zijn inmiddels ruim boven de kilo in gewicht!

Maar inmiddels hebben we hun ook kennis laten maken met rauw vlees. Wij geven de kittens BARF-rollen, in de smaken konijn, eend en vis. Wij hopen hier snel nog meer smaken aan toe te voegen, maar ze moeten eerst maar even wennen. Ook de eendagskuikens zijn besteld, maar helaas nog niet binnen. Daarop moeten ze dus ook nog eventjes wachten!

Ze vinden het wel enorm lekker. Vooral de konijn was hier grote favoriet. Ze vonden die smaak zo lekker, dat ze het bordje waarop het lag nog een half uur lang hebben nagelikt, terwijl er echt niks meer op te vinden was. Hij kon zo terug in de kast! Nou ja, bijna dan.

Wij geven onze kittens momenteel 3x per week rauw, 3x per week blik en verder zijn er altijd brokjes beschikbaar. Wat worden ze hier toch weer heerlijk verwent met al dat lekkers!

Gekke trekjes

Het leek me ook nog leuk om even te kijken naar wat aparte trekjes van onze kittens, die ons per individu erg op vielen:

Gavriel “Lannister”


Lannister heeft een erg lage concentratie. Alles is zo leuk om te doen, dat hij helemaal geen tijd heeft om even mooi te zitten voor een foto, of even rustig te zitten op de weegschaal voor ons dagelijkse weegmomentje. Met alle andere kittens zijn we met het wegen altijd zo klaar, maar met Lannister zijn we wel zo een 10 minuten bezig. Ook eergisteren tijdens de fotoshoot van de kittens voor een mooie groepsfoto van het stel, was hij de rede dat het niet gelukt is. Waar wij altijd druk zwaaien met een stokje, de kittens snel naast elkaar zetten en een foto schieten voor ze doorhebben wat er precies gebeurd, was Lannister al 2 verdiepingen hoger voor ik überhaupt het knopje van mijn fototoestel kon indrukken. Uiteindelijk hebben wij dus maar de foto’s van de katers en poesjes apart gedaan. Nog wel een prachtig resultaat gelukkig. Ja, aan onze kleine Lenny hebben wij echt onze handen vol soms!

Giulia


Giulia is totaal niet van de nieuwe speeltjes. Altijd als we haar iets nieuws introduceren hopt ze er eerst nieuwsgierig, maar toch ook een beetje bangig, omheen en valt ze het heldhaftig aan. Dit aanvallen gebeurd ook altijd precies hetzelfde – eerst doet ze haar pootje omhoog, schuift ze voorzichtig naar voren en weer naar achteren, en na een paar keer heen en weer bewogen te hebben maakt ze 1 snelle beweging om het item te slaan, springt vervolgens weer ver naar achter en blaast naar het levenloze nieuwe speeltje. Dit herhaalt zich zo een 10x voor ze normaal met het speeltje durft te spelen. Echt van de nieuwe dingen is ze dus niet, maar ik moet er altijd erg om lachen, dus ze heeft al veel nieuwe speeltjes gehad. Haha. Ook leuk: Haar favoriete slaapplek is nonchalant boven op onze eettafel – hier ligt ze bijna altijd!

Gwyneth


Gwyneth is erg van het knuffelen en aandacht vragen. Ze kan ineens luid piepend voor je voeten staan, of voor een beeldscherm of op een krant zitten, omdat ze graag aandacht wilt. Ze is ook echt niet bang om haar neus in jouw gezicht te duwen in haar zoektocht naar aandacht. Als ze dan eindelijk de aandacht krijgt die ze wilt, ploft ze spinnend bij je op schoot om lekker te kroelen (en af en toe je hand te vangen). Tot je ineens ophoudt met aaien. Dan piept ze weer luid, want ze had helemaal niet gezegd dat je mocht stoppen! Zo ook nu, terwijl ik deze blog schrijf, heb ik een rollende en spinnende Gwyneth al 10x van mijn toetsenbord moeten halen. Gelukkig is de blog bijna af, en kan ik haar weer bergen aandacht geven.

Guinivere


Zoals hiervoor al verteld, is Guinivere nog erg aan haar mama gehecht. Zo loopt ze haar graag constant achterna om lekker te sabbelen, ook al heeft mama hier helemaal geen zin meer in. Miina biedt zichzelf dan wel aan, maar Guinivere wil echt enkel haar mama en laat Miina links liggen. Na een tijdje achter Luna aan gehobbeld te hebben, geeft ze het op en ploft gewoon neer op de plek waar ze op dat moment staat. Slechts 2 seconde later slaapt ze al. Wij vinden haar dan ook vaak op de meest rare plekken slapend op de grond. Guinivere kan ook de meest gekke geluiden maken als je haar aandacht geeft en ik heb met haar ook al een paar goede gesprekken gehad (ze miauwt graag terug).

Gallagher “Freek”


Freek is, in tegenstelling tot zijn niet-meewerkende broertje, de braafste van het stel. Bij het wegen zit hij netjes stil en bij de fotoshoot zit hij netjes en mooi terwijl de rest om hem heen springt en doet. Zijn braafheid zie je ook in zijn gedrag buiten cattery-benodigdheden om. Als hij wil eten, maar zijn broertje en zusjes duwen hem opzij, blijft hij netjes wachten tot hij aan de beurt is. Zijn we met ze aan het spelen met een stokje, dan wacht Freek netjes aan de zijkant tot het zijn beurt is. En in een gevecht met een broertje of zusjes? Freek verliest altijd. En het maakt hem ook helemaal niks uit. Echt een heerlijk relaxed ventje, die me echt doet denken aan de grote vriendelijke reus (hij is immers de grootste van het stel).

Tot zover de blog van deze keer. Hij is wat langer dan gepland, maar hopelijk niet minder leuk! Tot de volgende blog!

Menu