Gisternacht is onze Luna bevallen van 5 prachtige NEM (Neva Masquerade) kittens! En ook al was het een bevalling zoals uit het boekje, wil ik jullie toch nog wat erover vertellen, voor ik jullie voorstel aan de prachtige 5-ling. Lees snel verder!

Vrijdag, 14 april, was Luna al de hele dag erg onrustig. Wij hadden voor haar enkele weken geleden al meerdere plekjes gemaakt waar ze in kon bevallen, maar hier had ze tot dusver geen enkele interesse in. Tot afgelopen vrijdag dus, toen had ze binnen enkele minuten al snel haar favoriete plekje gevonden – een doos in de hoek – en liet ze me al miauwend weten dat ik naast haar moest komen zitten. Voor vele uren zat ik daar op die koude, harde, en toch ook wel pijnlijke vloer, tot ik besloot om even naar de wc te gaan. Al miauwend kwam ze me achterna en zodra ik d’r aankeek rende ze vrolijk terug naar haar doos en keek verwachtingsvol achterom om te zien of ik haar wel volgde. En dus strompelde ik weer terug, want mijn Luna had mij nodig.

Dat ging zo nog wel enkele uren door. De vloer was pijnlijk, ik moest nog altijd naar de wc, en ik begon ook honger te krijgen.

Gelukkig werd ze al snel wat rustiger en mocht ik gewoon op de bank zitten, of gewoon naar de wc/keuken zonder dat ze me achtervolgde. In de avond, toen er nog weinig progressie was, zijn we gewoon naar bed gegaan; de slaapkamerdeur open latend voor haar, voor als ze ons toch ineens nodig had.

Rond half 3 kwam ze luid miauwend en spinnend op bed knuffeltjes halen. Aangezien ik het gevoel had dat ze wou dat ik haar volgde deed ik dat, en dus rende ze weer vrolijk naar beneden richting haar gekozen doos. Ik heb hier even naast gezeten, maar weer leek er niks door te zetten en ging ik terug naar bed. Wij hadden om de 2 uur een wekker gezet, en een uurtje later ging deze wekker dus ook.

En daar was ineens kitten nummer 1. Zonder dat ik er bij was, was hij al geboren. Toen ik beneden kwam was hij nog helemaal nat en zat nog vast aan de moederkoek. Hij was er dus pas net. Luna was al in een echte moeder getransformeerd en zorgde goed voor haar eerste kleintje. In 2 uur tijd werden er nog eens 4 kittens geboren. Ze wou graag dat ik er bij was, maar ik hoefde verder helemaal niks te doen. Luna is een top mama, net zoals ze bij haar voorgaande 2 nesten ook al had bewezen.

Bij deze wil ik graag aan jullie voorstellen:

Lumica’s Gavriel, geboren om 03:36, 108 gram
NEM – Seal/Blue (Silver) Tabby Point White

Lumica’s Giulia, geboren om 03:48, 110 gram
NEM – Seal/Blue (Tortie) (Silver) Tabby Point (White)

Lumica’s Gwyneth, geboren om 04:00, 104 gram
NEM – Seal/Blue (Tortie) (Silver) Tabby Point (White)

Lumica’s Guinivere, geboren om 04:56, 110 gram
NNEM – Seal/Blue (Tortie) (Silver) Tabby Point (White)

Lumica’s Gallagher, geboren om 05:24, 110 gram
NEM – Red/Cream (Silver) Tabby Point (White)

Wij zijn enorm trots op onze Luna en haar 5 prachtige kittens! Ze doen het allemaal erg goed. Luna wil nog steeds graag dat ik bij haar zit, maar ze begint sinds vandaag al wat meer tot rust te komen. De kittens komen goed aan en ik hoor ze ook amper. Heel af en toe piepen ze als ze ruzie hebben om een tepel, of als ze honger hebben en Luna ligt even voor de doos.

De kleurtjes kan ik helaas nog niet zien en zullen pas met de tijd op komen zetten. Wel kan ik al redelijk zeker zeggen dat Gavriel met wit is (dit is heel duidelijk te zien in het echt), en dat Gallagher een red of creme tabby point, met of zonder wit of silver, zal zijn. Hij is het enige kitten die echt wit is, waar de andere 4 een wat donkerdere lichaam hebben en dus ook seal of blue zullen zijn (met of zonder wit, silver en voor de dames rood (tortie)).

Wij hopen dat jullie weer zin hebben in alle mooie foto’s en blogs die wij de aankomende weken weer gaan plaatsen. Een nieuw nest met nieuwe avonturen, wij hebben er enorm veel zin in! En we vinden het ook enorm leuk dat wij dit weer met jullie allemaal kunnen delen.

Zoals jullie van ons gewend zijn, hebben alle kittens inmiddels hun individuele pagina’s gekregen (waar meer informatie en foto’s zijn te vinden) en ook zijn ze toegevoegd aan de lijst bij ‘Beschikbare Kittens‘. Door daar op hun foto te klikken kom je op hun desbetreffende pagina met meer informatie en foto’s terecht.

Als er nog vragen zijn, kunnen jullie ons altijd bereiken via het contact formulier.

Tot snel!

Menu