Afgelopen zondag hebben wij onze lieve Gwyneth en Guinivere, nu beter bekend als Pixie en Pebbles, naar hun nieuwe familie gebracht in Leiden. In deze blog lees je hoe hun verhuizing is gegaan,en wat voor moois hen stond te wachten in hun nieuwe huisje!

De autorit

De autorit was voor onze 2 stoere dames geen enkel probleem. Pebbles was wel het eerste kwartiertje wat aan het miauwen (we moesten een klein uurtje rijden), en Pixie begon het tweede kwartiertje. Maar het laatste half uur hebben ze heerlijk rustig in hun reismandje gelegen en af en toe een beetje geslapen; wat dan weer ontzettend lief was: ze lagen heerlijk met elkaar t knuffelen het hele uur!

Nieuw huisje!

Eenmaal aangekomen in het prachtige Leiden hebben we ze in het kantoortje neergezet, wat tevens omgetoverd is tot kittenparadijs met prachtige klimkasten en een klimwand om jaloers op te zijn(!), en de reismand geopend. Meteen kwamen de 2 nieuwsgierig naar buiten gehobbeld om even rond te kijken.

Pebbles deed het verrassend stoer allemaal en liep nieuwsgierig rond en overal maar aan te snuffelen en naar te kijken. Ze ging zelfs al snel naar buiten (via de achterdeur is er een mooie afgezet buitengebied) en daarna weer lekker binnen rondsnuffelen. Ze speelde ook al snel, alsof ze daarvoor helemaal speciaal naar Leiden was gekomen!

Pixie vond het wat spannender en bij wat onbekende geluiden zoefde ze onder de grote kast. Enkele seconden later kwam ze er echter alweer onderuit en ging verder op onderzoek uit alsof er daarvoor niet net een heel eng geluid was geweest. Na ongeveer een halfuur hing mevrouw al in de klimkast en speelde vrolijk samen met haar zusje Pebbles met wat speelballetjes die al op hun lagen te wachten bij aankomst.

We zijn ongeveer een uurtje gebleven en in dat uur hadden ze niet enkel de hele kattenkamer al onderzocht, maar waren ze ook al op weg naar zolder. De hele trap was bekleed met sisal, dus niet enkel het kamertje was een plezier voor hun om in rond te rennen, maar ook de trap was toevallig al helemaal in hun smaak, haha.

3 dagen later

Inmiddels zijn we 3 daagjes verder en gaat het erg goed met de meiden.

Pebbles is weer de wat rustigere van de 2 (na 2 daagjes de drukste van het stel te zijn, voor de verandering), maar reuze nieuwsgierig en lekker aan het rondkijken in haar mooie nieuwe huisje. Vooral die nieuwe speelhengel vind ze helemaal geweldig!

Pixie is ook weer helemaal haar knuffelige (ze kwam hier ook graag constant met me knuffelen!) en speelse zelf. Lekker klimmen, rennen, knuffelen en spinnen; zo kennen wij haar het beste!

Beiden hebben de prachtige klimkasten al ontdekt en ook zijn ze al hoog boven op een kast geklommen alsof ze nooit anders gedaan hebben.

Ik denk dat ze samen een prachtig leventje tegemoet gaan, met veel klimplezier en vele knuffels van hun nieuwe gezinnetje. Wij hopen dat ze heel gelukkig mogen worden in hun nieuwe huisje. Lieve Pix en Peb, wat heb ik de afgelopen 15 weken genoten van jullie! Van geboorte tot uitvliegen, elke dag is weer net zo special. Ik zal jullie nooit vergeten. Het gaat jullie goed <3

Menu