Wat een raar idee dat er nu alweer 8 weken voorbij zijn gegaan sinds de geboorte van onze drieling! In deze blog vertel ik jullie graag over de afgelopen tijd, hun avonturen, en hun grote vooruitgangen!

Kittens – Extra informatie en advies

De kittens zijn inmiddels weer oud genoeg om bezoek te ontvangen en zoals altijd hebben wij hun persoonlijk pagina weer geüpdate met nieuwe foto’s en extra informatie over de kittens plus een advies over wat voor huisje we voor elk kitten zoeken. Deze laatste update wil ik graag met jullie ook in deze blog delen, omdat het goed de huidige karakters van de kittens omschrijft:

Hope – Hope is een echt mama’s kindje. En dan niet perse naar moeder Tina toe, maar wel enorm naar mij. Hij zit graag bij me in de buurt, kan uren op schoot spelen met mijn trui, en voelt zich ook het veiligst bij mij als zijn “mama”. Vreemden vind hij een beetje spannend, maar zodra hij je goed kent, zal hij jouw allerbeste vriend zijn. Wij zoeken voor Hope een huisje zonder andere huisdieren en zonder kleine kinderen. Een huisje waar hij rustig kan wennen en lekker zichzelf kan zijn, en het liefst ook het grootste deel van de dag bij zijn ‘mama’ of ‘papa’ op schoot kan hangen.

Hero – Onze Hero is een echt speels mannetje, die wel van een uitdaging houdt. Het liefst rent hij de hele dag vrolijk door het huis, speelt met alles wat maar los en vast zit (inclusief handen en voeten) en kan met 1 blik elk mensenhart veroveren. Hero weet heel goed dat hij een lief, klein, schattig kitten is, en zal dit ook gebruiken om te krijgen wat hij wil. Hero kan goed op zichzelf spelen, maar het liefst speelt hij toch met zijn broertjes. Voor Hero zoeken wij een huisje waar hij niet te lang alleen zal zitten, en het liefst een huisje waar al een katje aanwezig is, of waar hij heen kan met een broertje. Een huisje waar hij zijn energie kwijt kan (die heeft hij voor 10) en zijn charmes kan gebruiken.


Hunter – Hunter is een lekker rustig ventje, met af en toe een druk speeluurtje (of 5). Hij kan helemaal opgaan in zijn spel en vergeet dan ook letterlijk alles en iedereen om hem heen. Hij valt geregeld van de bank of van de trap, gewoon omdat hij met iets anders bezig is en als een blind kipje door het huis rent. Hunter kan echt niet zonder zijn broertjes, en je kan de liefde van zijn kant uit naar zijn broertjes en mama Tina duidelijk voelen. Knuffelen vind Hunter ook heel fijn, maar hij wordt al snel afgeleid door die leuke speelgoedhanden en vergeet dan al snel weer dat het nu knuffeltijd was en dat hij langzaam in slaap aan het vallen was. Voor Hunter zoeken wij een huisje waar hij in de toekomst lekker kan vensterbank-/bankhangen, en waar hij mogelijk met een broertje heen kan verhuizen.

Hero en Hunter staan inmiddels in optie en zullen snel gereserveerd worden (En ze zullen heerlijk samen blijven!). Voor Hope zoeken we nog een huisje.

Kittens – Vooruitgangen


De kittens hebben enorme sprongen gemaakt de afgelopen weken. De kattenbak hebben ze inmiddels prima door. Ze waren er zelfs zo goed in dat we niet 1 ongelukje hebben kunnen vinden! Ook waren ze de kittenren al snel zat en konden ze allemaal binnen enkele dagen al uit het verblijf ontsnappen. We hebben het nog een paar nachten geprobeerd, maar de kittens ontsnapten al 1 minuut nadat wij de kamer hadden verlaten en dus hebben we het na een paar dagen maar opgegeven om ze ’s nachts nog in de kittenren te laten slapen. Ook kittens blijven katten – hun wil is uiteindelijk wet!

Inmiddels hebben ze ook de trap al goed door, al komt er heel af en toe nog een kittentje naar beneden gerold. Moeder Tina loopt graag van boven naar beneden met allemaal speeltjes voor haar kittens, luid miauwend dat ze weer een prooi voor ze heeft gevangen, en de kittens willen dan haar hard achterna rennen. Dat is allemaal natuurlijk heel lief en goed te doen, tot ze bij de trap komen en daar ook vanaf willen rennen. Vervolgens komen er 3 kittens naar beneden gerold, rent Valentina weer heel hard bezorgt naar boven (waardoor de kittens haar weer volgen, wat natuurlijk ook niet goed gaat) en zo gaat dat wel eventjes door. Wel een heel schattig gezicht, maar ik ben inmiddels 10 jaar ouder geworden. Gelukkig zijn ze het nu redelijk gewend en heb ik al een stuk minder zorgen.

Ook het eten en drinken vergaat de kittens prima. Af en toe mogen ze nog wat melk drinken bij hun mama, maar ze doen het erg goed op water, brokjes en natvoer. Ze vinden elk natvoer dat ik ze geef ook heerlijk en hebben totaal geen voorkeur – als het maar eten is. Ze wegen met hun 8 weekjes leeftijd alweer 1065, 1230 en 1105 gram.

Kittens – Papa Ragnar!

Onze Valentina is erg beschermend naar haar kittens, en helaas betekend dit dat er naast Tina en haar kleintjes geen andere katten de kamer in mogen. Inmiddels is Ragnar goed geaccepteerd en zit hij geregeld in de kamer te kijken naar zijn kleine grut.

In het begin vonden ze hem maar doodeng. Wat een eng, groot en pluizig monster was hij! Luid grommend en blazend, met hoge ruggetjes, liepen de kittens naar hem toe om toch stiekem even te ruiken. Ragnar, die reuze nieuwsgierig was naar die kleine bolletjes wol, liep er dan ook stoer op af, wat de kittens weer doodsangsten uit liet slaan. Waarom bewoog hij toch?!

Inmiddels zijn ze dikke vriendjes. Hero heeft zelfs zijn papa al een wasbeurt gegeven, al werd deze niet echt gewaardeerd. Ragnar is immers een grote stoere vent, die hoeft niet gewassen te worden door zo een klein mormel. Ragnar is gelukkig wel heel lief en zal zijn zoontjes nooit pijn doen. Heel af en toe betrap ik hem er ook op dat hij met ze wil spelen, maar hij vind ze nog wat eng omdat ze zo klein zijn, dus houdt hij gepast afstand. Ik denk niet dat het heel lang zal duren tot hij met ze gaat spelen!

Kittens – Kennis maken met Miina, Luna en Emori

Omdat de kittens ook de trap opgaan kan Tina er niet meer omheen, ook Miina, Luna en Emmy moeten kennis maken met de kleintjes! Dit is pas sinds kort, maar Miina en Luna hebben de ukkies al helemaal geaccepteerd. Ze ruiken af en toe aan ze, maar verder laten ze hen hun gang gaan. De kleintjes zijn ook totaal niet bang voor die 2 grote poezen, en lopen er stoer stampend op af. Kleine monstertjes zijn het, ik denk dat Miina en Luna het daar helemaal mee eens zijn!

Emmy vind het wel allemaal nog spannend. Dit is haar eerste keer dat er kittens in huis zijn, en ze weet niet zo goed wat ze er mee moet. Ze vind ze interessant en loopt ze achterna, maar zodra ze in haar buurt komen, of überhaupt alleen maar haar kant op kijken, rent ze er hard vandoor. Ze is erg nieuwsgierig, maar het is toch ook nog wel spannend. Wij hopen dat ze snel aan de kittens went en wie weet ook wel snel met ze zal spelen. Ze is zelf pas 8 maanden oud, en zit nog vol met kitten-energie dat ze graag wil delen met andere katten!


Het gaat dus enorm goed met de kittens van ons H nest! Volgende week dinsdag hebben wij hun eerste enting geplant, want dan zijn ze alweer 9 weken oud. De tijd gaat weer veel te snel, dus ik ga snel weer even naar de bank om van de slapende kleintjes te genieten. Tot de volgende blog!

Menu