De kittens van onze Luna zijn inmiddels 5 weken oud! Er is een hoop gebeurd de afgelopen weken, en dan voornamelijk qua ontwikkeling. In deze blog vertel ik jullie graag hierover! (De foto’s in deze blog zijn overigens van vorige week).

Kittens – gegroeid

Het gaat enorm goed met de kittens van Luna. Ze groeien als kool en zijn nu, met 5 weekjes oud, al tussen de 594 en 650 gram. Super gewichten voor zulke kleintjes! Nu de kittens van Emmy (Ons J nest) ook beneden bij de kittens van Luna liggen, zie je duidelijk de verschillen tussen kittens van 3 week en kittens van 5. Qua spelen zijn ze dan ook al een niveau verder, maar gelukkig passen ze zich goed aan aan de kleintjes van Emmy en spelen zo voorzichtig als ze kunnen. De kleintjes zijn ook totaal niet bang van hun 5 grote broers en zussen en spelen net zo hard weer met hun. Te schattig!

Alle 5 hebben inmiddels ook het natvoer en de brokjes gevonden. Van kip willen ze eigenlijk weinig hebben, maar vis eten ze met smaak. Ook leggen ze nog geregeld aan bij Emmy, want Luna vind dat ze oud en wijs genoeg zijn om voornamelijk normaal kattenvoer te eten – heel af en toe mogen ze bij haar nog een slokje. Wat dan wel weer lief is – Luna komt geregend luid-miauwend aangerend met een speeltje in haar bek als “prooi” voor haar kittens om te eten. Hun reageren er echter niet op, maar die van Emmy wel. Zo voelt Luna zich toch nog een moedertje, maar dan op haar eigen manier.

Kittens – vrijheid

De kittenren was al snel na het vorige blogje neergezet voor de kittens van Luna. Ze waggelden al snel door de bevallingskist en hun hoofdjes hingen geregeld over de rand. Het duurde niet lang of ze lagen al geregeld in de kittenren. Omdat het met Emmy even wat moeizamer ging zijn haar kittens naar beneden verhuist – in de bevallingskist van de kittens van Luna – en de kittens van Luna in de kittenren. Ze zijn geregeld op bezoek gegaan bij de kittens van Emmy, en dan vooral Ignyah die groot fan was van de kleintjes en nog altijd is.

De huiskamer hebben ze inmiddels ook ontdekt, en sinds gisteravond zijn ze alle 5 al een keer ontsnapt uit de kittenren wanneer hij dicht zit. Ik ga hun dus echt niet meer in de kittenren houden.

Ze vinden het heerlijk in de huiskamer en slapen geregend in de krabton of op de bank. Ook kruipen ze bij ons op schoot zodra ze kunnen en spinnen ze als je ze al aankijkt. Wat een heerlijk stel!

Kittens – kattenbaktraining

Helemaal goed gaat het nog niet, maar allemaal snappen ze inmiddels waar die bak met rare korrels voor is. Niet om te eten, nee, maar om op te plassen en poepen. Ignyah, onze slimme kleine meid, snapte het als eerste. De rest volgden iets later, maar inmiddels poepen en plassen ze allemaal zelf. Heel af en toe nog een ongelukje, maar dat kan ik ze wel vergeten 😉

Oh, en gister vond Idryss het leuk om naast het kittenbakje te plassen ,terwijl ik hem er net op had gezet! Ik tilde hem nog op om hem terug te zetten, maar terwijl hij relaxed in mijn hand hing bleef hij gewoon lekker doorplassen. Oh vent – het is dat je zo aandoenlijk bent. Jullie snappen vast dat mijn wasmachine overuren maakt de laatste paar weken 😉

Kittens – karaktertjes

Er zijn duidelijk verschillen te zien tussen onze 5ling. Zo is Imowyn ons kleine speelse knuffeltje. Ze ligt graag bij je op schoot, komt je achterna gerend om met je te spelen, maar kan ook heerlijk spinnend bij je in je armen hangen. Ilyas is ons luie knuffeltje, hij ligt het liefst bij mijn vriend op schoot te slapen, en als hij aan het werk is, ligt hij vrijwel 20 uur per dag te snurken op de bank. Ignyah is ons slimme onderdeurtje, ze is de kleinste van het stel maar wel haantje de voorste! Ze snapt alles het eerste, wil alles maar zien en is echt nergens bang voor. Ifaen is nog niet echt klaar om op te groeien – hij ligt graag bij zijn mama en Emmy, en wil ook liever niet te lang zonder mij zijn. Hij kan ook wat beter op zichzelf spelen dan de rest. Idryss is ons vechtersbaasje – hij ligt de hele dag te rollen met alles en iedereen en kan heerlijk urenlang achter elkaar spelen. Lekker spelen en klimmen – dan is Idryss op zijn vrolijkst!

Tot zo ver de blog van deze week. Wij hebben besloten om de kittens van Luna en Emmy tegelijk beschikbaar te stellen – nog heel eventjes geduld dus! Wij wachten tot de kittens van Emmy minimaal 5 weken oud zijn. Tot snel!

Menu