Luna heeft ons eventjes laten wachten (ze gaf al dagen tekenen dat ze op het punt van bevallen stond), maar mooi op haar uitgerekende dag is ze bevallen van een prachtige 5ling! In deze korte blog stel ik ze graag even aan jullie voor.

Al vanaf dinsdag 24 april begon het te rommelen. Luna was onrustig, moest veel aandacht, miauwde flink (iets wat ze normaal nooit doet), met het gevolg dat ik ook onrustig was. 24 april was wel erg vroeg om te bevallen, het is beter dat een kat rond dag 65 bevalt, dan dag 60.

Gelukkig waren de zorgen om niks en heeft Luna het netjes volgehouden tot zondag 29 april, al voelde ze zich dus wel al ruim een week wat ongemakkelijk. Ze at ook al niet heel veel meer, dus helemaal op en top de bevalling in ging ze niet.

De nacht voor haar bevalling had ze al de halve nacht bij ons op bed geslapen – ook alweer iets wat ze normaal niet doet. Toen wij ’s ochtends opstonden rende ze al vrolijk voor mij uit naar een bevallingsplekje, en was het afwachten tot het zou beginnen.

Heel even dacht ik dat ze me weer voor de gek hield, maar om 1 uur heb ik haar eerste sterke wee gezien. Het was begonnen!

Een zware bevalling was het wel. Het eerste kitten werd pas een kleine 2 uur later geboren, en Luna was al duidelijk helemaal op. Hoewel ze bij de eerste 2 kittens nog wel haar best deed, reageerde ze totaal niet op kitten nummer 3. Met wat hulp lag ook zij snel bij haar mama te drinken, en de laatste 2 volgden na een korte pauze. Ook bij hen heb ik Luna wat moeten helpen.

Na ruim 5 uur was Luna gelukkig eindelijk klaar en lag ze tevreden en trots melk te geven aan haar prachtige babies. Bij deze stellen wij aan jullie voor:

♀ Lumica’s Imowyn, geboren om 14:50, 104 gram
Neva Masquerade

♂ Lumica’s Ilyas, geboren om 16:09, 108 gram
Neva Masquerade

♀ Lumica’s Ignyah, geboren om 16:35, 100 gram
Neva Masquerade

♂ Lumica’s Ifaen, geboren om 17:43, 108 gram
Neva Masquerade

♂ Lumica’s Idryss, geboren om 18:02, 102 gram
Neva Masquerade

Wij hopen dat jullie weer zin hebben in alle mooie foto’s en blogs die wij de aankomende weken weer gaan plaatsen. Een nieuw nest met nieuwe avonturen, wij hebben er enorm veel zin in! En we vinden het ook enorm leuk dat wij dit weer met jullie allemaal kunnen delen.

Zoals jullie van ons gewend zijn, hebben alle kittens inmiddels hun individuele pagina’s gekregen (waar meer informatie en foto’s zijn te vinden) en ook zijn ze toegevoegd aan de lijst bij ‘Beschikbare Kittens‘. Door daar op hun foto te klikken kom je op hun desbetreffende pagina met meer informatie en foto’s terecht.

Als er nog vragen zijn, kunnen jullie ons altijd bereiken via het contact formulier.

Tot snel!

Menu