Naast Ilyas en Ignyah, over wie ik eergisteren schreef, zijn ook onze Imowyn en Ifaen inmiddels (samen) uitgevlogen. In deze blog vertel ik jullie over hen, de verhuizing,en hoe het nu met hun gaat in hun nieuwe huisje!

Maki en Ivar

Onze lieve Imowyn en Ifaen zijn afgelopen zondag, 12 augustus 2018, verhuisd naar het prachtige Nijmegen. En net als Ilyas en Ignyah, hebben ook Imowyn en Ifaen nieuwe roepnamen gekregen.

Imowyn gaat nu door het leven als Maki, en Ifaen heet nu Ivar. Wat aan Ivar’s nieuwe naam leuk is – zijn vader heet Ragnar en is vernoemd naar een personage uit de serie Vikings. De Ragnar in die serie heeft ook een zoontje genaamd Ivar. Toeval?!

Onze schatjes

Maki en Ivar waren 2 kittens waar wij bij ons thuis echt niet omheen konden. Maki was vrijwel altijd bij mij in de buurt. Ze wou constant knuffelen en deed er ook echt alles voor. Als ik bijvoorbeeld achter de computer zat, belangrijke of onbelangrijke dingen te doen, kwam ze altijd over mijn toetsenbord heen gebanjerd en plofte ongegeneerd neer. Als Maki wou knuffelen, wou Maki knuffelen. En zette ik haar dan aan de kant, omdat ik even druk was, kwam ze 3x zo hard weer terug. Heerlijk aanwezig was ze – het is nu dus ook wel heel erg stil in huis zonder mijn kleine lastig-vallertje!

Ivar was onze grote knuffel. Hij moest altijd knuffelen. Waar je ook was, wat je ook deed, hij moest vastgehouden worden en geaaid. Echt goed alleen zijn kon hij niet. Waar al zijn zussen en broers naar buiten scheurden in de ochtend, omdat we de achterdeur open zette, rende hij op ons af voor zijn allereerste knuffel van de dag. Waar de rest druk aan het vechten was om natvoer, kwam hij liever eerst een knuffel halen voor hij ook aan viel. Hij waste ook graag onze haren, en gaf ons ook graag een knuffel ipv wij enkel hem. Ik heb nog nooit zo een knuffelig en verzorgend mannetje tussen mijn kittens gehad – Natuurlijk missen wij al die liefde van Ivar enorm nu hij verhuisd is!

Verhuisdag

Voor we opweg moesten hebben Maki en Ivar ons nog even flink geknuffeld. Ik moest nog wat laatste dingetjes doen op de computer en Maki was natuurlijk weer niet van mijn toetsenbord af te slaan. Ivar moest ook nog zijn tweede knuffel van de dag, en dus waren wij natuurlijk iets te laat vertrokken. Hoe kan je nou nee zeggen tegen die 2 ?!

In de auto deden ze het erg goed. Ze zijn beiden meteen gaan liggen en volgens mij hebben ze zelf eventjes geslapen. Voor ze het wisten waren ze alweer in Nijmegen aangekomen.

Eenmaal in hun nieuwe huisje liepen ze meteen uit hun reismandje en de huiskamer rond. Natuurlijk enorm spannend, maar ook heel erg interessant! Na flink rond te snuffelen en te lopen, vond Maki al snel een leuk speeltje om mee te spelen. En ook al was alles nog wel wat spannend, dat speeltje was te leuk om te negeren!

Beiden deden het erg goed. Toen we eenmaal weer weg gingen was Ivar nog wat terughoudender (Hij had ietsje langer nodig), maar Maki was volgens mij al helemaal op haar plekje!

Hoe gaat het nu?

Inmiddels gaat het prima met de 2, en zijn ze al helemaal op hun plek! Ze trekken veel met elkaar op, spelen graag samen, en gaan ook samen op ontdekking door het hele huis wat ze nu tot hun beschikking hebben! Het buitenverblijf wordt ook gebouwd, en ik weet zeker als die af is dat ze ook daar hun ogen uit zullen kijken! (Ik heb al een preview gehad, en wat wordt hij gaaf!!)

Hun favoriete slaapplekje is inmiddels ook gevonden – mooi in de vensterbank voor het grote raam. En ik neem het ze niet kwalijk, want er is toch niks leukers dan slapen met een mooi uitzicht? En als je dan tussendoor even wakker wordt kan je leuk naar buiten kijken naar al dat moois, voor je weer in slaap valt.

Wij wensen Maki en Ivar enorm veel geluk in hun nieuwe huisje, en hun nieuwe baasjes enorm veel geluk met de twee donderstenen! Wij hopen nog lang en vaak van hen te horen, maar volgensmij gaat dat helemaal goed komen!

Het gaat jullie goed!

Menu