Jeetje wat vliegt de tijd. Onze 6ling is alweer 2 weken oud, en in deze blog vertel ik jullie graag hoe het inmiddels met hen gaat!

Wat zijn wij ontzettend trots op onze Emmy en haar prachtige 6ling! Voor het eerst moeder zijn is niet niks, en dan meteen met 6 beginnen was zelfs voor Emmy even schrikken. 6 kleine bolletjes waar je ineens over moet waken en voor moet zorgen.

Emmy heeft het ons de eerste week dan ook extra moeilijk gemaakt. Ze is beneden onder mijn bureau bevallen; Onze Luna ligt met haar 5 kittens van het I nest ook in de kamer beneden, maar ineen andere hoek. Nu zijn Luna’s kittens best wel een luidruchtig stel, en dus kwamen Emmy’s moedergevoelens telkens om de hoek kijken als Luna’s kittens aan het piepen waren. Ze ging er op den duur zelfs met 1 van Luna’s kittens vandoor – wat Luna natuurlijk niet goed vond!

En dus, midden in de nacht, hebben we Emmy naar een apart kamertje verhuist. Goh, dat was toch wel spannend vond Emmy. Niet ideaal, maar voor ons leek dit het veiligst voor alle kittens. Omdat Emmy niet helemaal op haar plaats was, heeft ze dagenlang d’r kittens begraven. Eerst onder een heel dik deken – maar per keer heb ik het dekentje vervangen en dunner gemaakt zodat ze ook daaronder nog konden ademen.

En toen kwam ik op dag 4 d’r kamer binnen en vond ik een lege doos. Alle kittens weg. In alle paniek op zoek gegaan en gevonden onder de bank. 6 spartelende kittens op de koude vloer. Na een flinke verbouwing daar ook een deken onder gelegd en langzaamaan begon Emmy zich op haar gemak te voelen.

Op nog 1 klein akkefietje na dan, toen ze luid miauwend en in paniek de kamer in kwam en ik haar naar boven moest volgen. 2 kittens, weg! Lagen ze ver onder de deken verstopt. Emmy heeft daar een hoop van geleerd, want ze heeft daarna nooit meer een kitten verlegt of begraven haha.

Inmiddels is ze weer beneden, en liggen haar kittens vlak bij die van Luna. Emmy helemaal op d’r gemak, en d’r kittens doen het dan ook uitstekend! Geboren met een gewicht van 108, 94, 104, 92, 110 en 106 gram wegen ze nu 310, 264, 308, 274, 310 en 298 gram. Supergoed dus! Heel af en toe heeft ze ook even 7 kittens, want kleine Ignyah van Luna is helemaal gek op haar 6 kleine broertjes en zusjes en kruipt erbij zodra ze kan!

Qua kleuren durf ik het nog niet helemaal te zeggen, maar mijn voorspelling is dat alle 6 point tabby zijn, waarvan 3 blue en 3 seal. 2 zonder wit en 4 met wit. En dan kunnen ze nog silver hebben. De kleuren houden jullie dus nog tegoed van me.

Pas 2 weken en toch al zoveel meegemaakt. Op naar de volgende blog vol met spannende avonturen. Tot dan!

Menu