Ook de kittens van Emmy zijn inmiddels alweer ruim 5 weken oud – wat gaat dat toch altijd weer snel! In deze blog laat ik jullie graag weten hoe het met de 6ling van Emmy gaat en welke vooruitgangen ze allemaal alweer hebben gemaakt.

Moeilijke tijden

Het gaat enorm goed met de kittens van Emmy, maar dit is enkele weken geleden wel anders geweest. Dit was Emmy’s eerste nestje en 6 kittens is natuurlijk niet niks – zelfs niet voor een moeder met ervaring. Emmy was dan ook ineens overweldigd door alle drukte van de kittens, dat ze er ineens besloot mee op te houden.

Voor ik het wist waren onze kittens niet meer wit, maar geel. Aangezien hun moeder er amper meer was, zijn ze uit zichzelf gaan poepen. Vervolgens hebben ze over elkaar heen gekropen en voor ik het doorhad zaten ze eronder. Emmy vond het ook maar stinken en vond het helemaal niet meer nodig te helpen. Gelukkig hielp Luna wel goed mee, en toen ze weer wat schoner waren wilde Emmy nog wel melk geven. Maar het onderpoepen ging door, en het is dagenlang een enorm gevecht geweest om ervoor te zorgen dat ze genoeg te drinken kregen en ook schoon bleven. Kittenpoep is enorm vettig, dus helemaal goed weg kon ik het helaas niet krijgen – en ze waren ook nog te jong om constant te wassen.

In overleg met de dierenarts hebben wij naar bijna een week besloten om de kittens toch te wassen met speciale shampoo. En dit was gelukkig de ommekeer, nadat ze mooi schoon waren accepteerde Emmy haar kittens weer en heeft ze zich inmiddels ontpopt tot ervaren moederpoes.

Grote broers en zussen

Vanaf 4 weken lagen de kittens van Emmy non-stop bij de kittens van Luna. Alle 11 hebben inmiddels een enorm goede band met elkaar en ondanks dat de kittens van Luna 1.5 week ouder zijn en dus ook zwaarder en groter, merken wij daar niks van. Ze spelen en doen met elkaar wat ze kunnen, en ze drinken ook gewoon waar ze kunnen – of het nu bij Luna of Emmy is maakt ze allemaal niks meer uit!

Vooruitgangen

De kittens van Emmy zijn inmiddels ook oud genoeg voor brokjes, natvoer en de kattenbak. Het eten van natvoer hadden ze snel door, ik hoefde t maar neer te zetten en ze gingen er allemaal los op – op Jolleigh na, die had er een tijdje nog geen zin in.

Omdat de kittens van Luna al aan de brokken zaten, stonden die ook non-stop bij alle 11 in de buurt. De kittens van Emmy hebben heel goed gekeken naar hun grote broers en zussen en aten de brokjes ook een stuk sneller dan wij normaal van kittens gewend zijn.

Helaas waren ze wat minder snel met de kattenbaktraining. Waar wij normaal hoogstens misschien 2 ongelukjes vinden, zijn deze kittens toch wel recordhouder van ongelukjes. Wij hebben naast het onderpoep-moment op jongere leeftijd flink wat poep van ze mogen ruimen. Normaal piepen kittens als ze naar de bak moeten en dan loop je met zo een kitten gewoon even naar het dichtstbijzijnde kittenbakje. Maar deze kittens natuurlijk niet. Je hoort ze eigenlijk sowieso al nooit, en dat is bij hoge nood dus niet anders.

Inmiddels snappen ze het gelukkig wel, en zelfs het klepje van de kattenbak hadden ze binnen 1 dag door.

Karaktertjes

Wat mij het meeste opvalt is de rust die de kittens van Emmy allemaal over zich heen hebben. Je hoort ze amper en ze spelen wel maar rustiger dan wat wij normaal merken. Nu hebben ze ieder natuurlijk wel 10 broers en zussen om mee te spelen, dus dat kan zeker meehelpen.

Wat ons wel opvalt is dat Jovaann echt duidelijk het grote broertje is. Hij loopt vooraan en vind zichzelf meer bij de kittens van Luna horen dan bij de kittens van Emmy. Hij is ook bijna net zo zwaar, dus raar vind ik het niet. Ook is hij wel een lekker stoer en relaxed ventje die het ook geen probleem vind als je hem oppakt. Jhyleanne is t kleine onderdeurtje, lekker eigenwijs en ook de kleinste van het stel. Jolleigh is voor een poesje enorm rustig en neemt lekker haar tijd met het ontwikkelen en ontdekken. Jaysea is een klein uitdagertje, maar ook redelijk rustig net als haar zusje. Ze komt graag bij je in de buurt. Jessalynn is de drukste van het stel, en loopt je het liefst de hele dag achterna. Ze is dol op aandacht en is erg aanwezig. En als laatste is Joachim, echt een lief reusje. Hij is een grote jongen, maar zal geen vlieg kwaad doen.

Het waren voor ons met onze 6ling dus toch wel erg drukke tijden de afgelopen weken. Gelukkig gaat inmiddels alles goed met ze, en zijn ze ook oud genoeg voor bezoek. Wij sturen dus ook heel snel de nieuwsbrief rond met dat de kittens (van beide nesten) beschikbaar komen! Wij hopen van jullie te horen!

Menu