Er is enorm veel gaande bij ons thuis, waardoor ik helaas weinig tijd en energie heb om blogjes te schrijven. Inmiddels is onze Kailani (van ons K nest) alweer ruim 6 maanden oud, en de kittens van ons L nest alweer bijna 7 weekjes. Met deze blog wil ik jullie toch kort even een update geven over de 7.

Kailani

Helaas had ik tot nu toe geen tijd gehad om over onze Kailani te schrijven. Ik heb dus nog een hoop in te halen! Kailani is op 24 november geboren, wat voor ons toch nog een leuke verassing was. Helaas heeft haar mama met 4 weken zwangerschap een miskraam gehad en was het afwachten of ze uberhaupt nog kittens bij zich had.

Maar ja hoor, daar was onze Kailani. Als enige overlever is ze hier opgegroeid als klein verwend dametje. Geregeld rende ze achter me aan, moest constant aandacht (tjah, broertjes en zusjes had ze immers niet), en was dol op alles en iedereen.

Kailani

Dat ze broertjes en zusjes miste was wel duidelijk. Ze heeft heel lang onze volwassen poezen lastig gevallen, gewoon om te spelen, maar die hadden er helaas weinig zin in. Behalve Emmy dan, die is dol op onze Kai. En gelukkig voor Kai hebben wij inmiddels 6 kleine kittens door het huis hobbelen waar ze ook haar energie goed kwijt kan – ze is dan ook dol op alle 6 en wil de hele dag bij ze zijn!

Kailani blijft bij ons wonen, we houden enorm van haar en kunnen ons nu al geen huis meer voorstellen waar deze aanwezige dame rondrend. Ze groeid enorm mooi uit en we kunnen niet trotser op haar zijn!!

De 6ling

Met onze 6 monstertjes gaat het ook enorm goed. Samen met grote zus Kai maken ze inmiddels onze huiskamer geregeld een uurtje onveilig, voor ze daarna als een blok 3 uur lang in slaap vallen – behalve Kai dan, die ze in die 3 uur graag geregeld even wakker maakt om lekker te spelen.

De kattenbak snappen ze inmiddels goed, en ook het eten en drinken was zonder problemen snel gemastered. Eigenlijk een heel fijn nest met, tot nu toe, nog geen grote problemen.

Voor alle kittens van ons L nest hebben wij inmiddels de aparte karaktertjes omschreven op hun individuele pagina’s, en zijn zij inmiddels aangeboden aan onze nieuwsbrieflezers/interesselijst. Maar graag plaats ik de individuele stukjes die wij hebben geschreven hieronder ook nog een keertje, zodat ze niet verloren gaan en ook niemand de leuke stukjes met informatie misloopt. Met foto natuurlijk, zodat je goed kan zien wie nu echt wie is (tot zover ze verschillen van elkaar). Hou er rekening mee dat karakters van kittens nog lang ontwikkelen, en hun nu omschreven karaktertrekjes niet definitief zijn.

Larsson is een echt rustig, onschuldig en soft mannetje – hij laat constant over zichzelf heenlopen door zijn drukke broertjes en zusjes, en vind dit ook allemaal wel best. Alleen als grote zus Kai weer eens los op hem gaat (en dat gaat ze graag), laat hij zijn ongemak wel eens horen. Voor Larsson zoeken wij een huisje waar hij lekker rustig op de bank kan hangen en het liefst de hele dag door kroeltjes kan krijgen.

Levai is geen kitten dat al je aandacht opeist, maar wel een kitten waar je niet omheen kan. Overal waar iets gaande is, is Levai. Hij zit graag op de voorste rij, speelt graag, en is voor niets en niemand bang. Voor Levai zoeken wij een huisje waar veel te beleven valt, waar hij ook lekker veilig in een afgezette tuin naar buiten kan (of een beveiligd balkon) en heerlijk kan ravotten. Met een broertje of zusje mee, of een huisje waar al een katje aanwezig is, is zeker een pluspunt.

Lailani is een echt klein onderdeurtje – de kleinste van het stel, maar ook zeker wel de drukste. Lailani kan heerlijk spelen, is dol op al haar grotere broers en zussen, en ook dol op menselijk aandacht. Het liefst huppelt ze de hele dag al spelend om je voeten heen, en als jij geen tijd voor haar hebt, valt ze gewoon 1 van de katten lastig. Het maakt haar hierbij niet uit of hun er zin in hebben of niet – als Lailani zin heeft in spelen, heeft Lailani zin in spelen. Aangezien Lailani in gedrag goed bij haar moeder Emmy past, en wij helaas voor Emmy ook een nieuw huisje moeten zoeken, willen wij Lailani en Emmy graag samen plaatsen. Voor beiden zoeken wij een huisje waar verder geen andere katten of honden aanwezig zijn (nog een broertje of zusje van hetzelfde nest is natuurlijk geen probleem), geen jonge kinderen zijn of in de planning staan, waar een afgezette/beveiligde tuin of balkon is (Emmy is dol op buiten zitten, zelfs in de regen) en waar beiden lekker zichzelf kunnen zijn!

Lander is het middelpunt van alle aandacht – of dit nu positief of negatief is. Geregeld heeft hij al zijn broertjes en zusjes (inclusief grote zus Kai) op zijn dak zitten en piept hij het uit want eigenlijk heeft hij er helemaal geen zin in. Maar als hij dan ineens geen aandacht meer krijgt omdat ik hem weer eens gered heb, piept hij vervolgens alles bij elkaar omdat hij geen aandacht meer krijgt. Aandacht houdt deze jongen dus wel van, maar slachtoffer spelen kan hij ook heel goed! Voor Lander zoeken wij een huisje waar hij heen kan met een broertje of zusje, of waar al een ander katje aanwezig is. Ook een huisje waar hij niet al te lang alleen is (zonder menselijk aandacht) zal voor hem fijn zijn.

Laszlo is een mannetje wie graag bij je op schoot kruipt, graag speelt met alles wat los en vast zit, en ook wel af en toe een beetje kattekwaad kan uithalen. Maar hij vind zichzelf ook heel onschuldig en gebruikt zijn grote smekende oogjes en knuffelgedrag dan dus ook om weer zijn onschuld te bewijzen en te doen alsof hij niks verkeerds gedaan heeft. Voor Laszlo zoeken wij een huisje waar hij lekker zichzelf kan zijn, heerlijk kan knuffelen met mens en dier (een broertje of zusje, of een al aanwezig katje is dus een pre), en niet al te lang alleen hoeft te zijn.

Laela is een echt lief prinsesje. Ze kruipt graag bij me op schoot en ik krijg geregeld likjes en kusjes van haar. Maar naast haar lieve knuffelgedrag is ze ook zeker niet vies van een worstelpartijtje met haar broertjes of zusjes (inclusief grote zus Kai), of zelfs met 1 van de volwassen katten. Laela is iedereen de baas! Laela staat onder evaluatie/in optie voor onze cattery, en wij hopen dat zij haar moeder mag opvolgen.

Emori

Helaas hebben wij moeten besluiten om voor Emmy een nieuw huisje te zoeken. Emmy is helaas niet heel geschikt en gelukkig in een huis vol met hormonale katten, en helaas reageert ze ook slecht op mijn eigen zwangerschap. Daarnaast weet ik dat ze ook niet heel goed kan met kleine kinderen, en daar kunnen wij inmiddels niet meer onderuit. Daar Emmy dol is op andere katten en kittens, willen wij haar graag met 1 van haar kittens mee laten verhuizen. Onze keuze is gevallen op Lailani (en eventueel nog een ander kitten daarnaast mag natuurlijk ook), omdat hun 2 samen het beste matchen in karakter en energie. Voor beiden zoeken wij een huisje waar verder geen andere katten of honden aanwezig zijn, geen jonge kinderen zijn (onder de 12 jaar) of in de planning staan, waar een afgezette/beveiligde tuin of balkon is (Emmy is dol op buiten zitten, zelfs in de regen) en waar beiden lekker zichzelf kunnen zijn!

Tot de volgende keer!

Menu