Op 30 april is onze Emmy bevallen van een prachtige 6ling! In deze blog vertel ik jullie kort iets over de bevalling zelf, hoe het de afgelopen week gegaan is met de kittens, en stel ik jullie uiteraard aan de 6 kleintjes voor!

De geboorte

De bevalling verliep helaas niet zo soepel als Emmy’s vorige bevalling. Al dagen was ze erg onrustig, en om kwart over 1 op 30 april zag ik een duidelijke wee.

En dus begon het wachten. Er kwam minder tijd tussen de weeen in, maar echt vorderen deed het niet. Om 5 uur heb ik haar dus ook ingepakt en zijn wij naar de dierenarts gegaan. Mijn angst was dat er mogelijk een kitten vast zat, maar dit was gelukkig niet het geval. Ze heeft een prikje gehad om haar weeen sterker te maken, en we mochten weer snel naar huis.

In de veronderstelling dat het wel even ging duren voor de bevalling weer op gang zal komen, heb ik haar beneden meteen uit het mandje gelaten. Echter vond zoontje Larsson dat het tijd was om geboren te worden en 2 seconden later had ze hem er al uit gewerkt. Dit was voor zowel mij als Emmy nogal een verrassing, en in grote schrok rende ze dan ook met kleine Larsson nog bungelend de trap op voor ik er erg in had. Hij heeft wel een kleine optater gehad, en ze heeft ook nog enkele keren onhandig om hem gezeten. Arme Larsson en arme Emmy! Zijn staart is helaas verwond geraakt, en hij heeft even nodig gehad om bij te komen, maar met hem gaat het inmiddels prima!

Levai en Lailani volgden beiden binnen een kwartier, en Lander een kwartiertje daarna. Na een korte pauze kwamen ook Laszlo en Laela ter wereld en binnen een uur tijd was Emmy dus de trotse mama van 6 kleintjes! Haar energie was wel helemaal op toen Laela ter wereld kwam, maar gelukkig was ik er bij om haar te helpen met het schoonmaken, op gang brengen en de navelstreng doorknippen.

Kort daarop lag Emmy luid spinnend met haar kleintjes mij trots aan te kijken, en ik keek trots naar haar terug. Wat heeft ze het toch goed gedaan, en wat zijn haar kleintjes prachtig!!

Even voorstellen!

Lumica’s Larsson, katertje, geboren om 17:23 met een gewicht van 122 gram

Lumica’s Levai, katertje, geboren om 17:27 met een gewicht van 102 gram

Lumica’s Lailani, poesje, geboren om 17:36 met een gewicht van 82 gram

Lumica’s Lander, katertje, geboren om 17:51 met een gewicht van 100 gram

Lumica’s Laszlo, katertje, geboren om 18:17 met een gewicht van 110 gram

Lumica’s Laela, poesje, geboren om 18:26 met een gewicht van 102 gram

De eerste week

De eerste week is voor een paar kittentjes wel even spannend geweest. Emmy’s melk kwam niet erg goed op gang, en 3 kittens waren ook aanzienlijk zwakker dan de andere 3.

Deze 3 kittens (namelijk: Larsson, Lailani en Lander) hebben wij dan ook enkele dagen moeten bijvoeren. Gelukkig kwamen ze alweer snel op krachten en doen ze het inmiddels alle 6 helemaal zelf! Vooral Lailani loopt in gewicht nogal achter op haar broers en zus, maar wij weten zeker dat ook deze kleine meid snel een grote meid zal zijn 😉

Wij kijken weer enorm uit naar geweldige weken met onze 6ling! En zoals gebruikelijk hebben al onze kittens weer hun eigen persoonlijke pagina’s gekregen, welke te vinden is via de pagina Beschikbare Kittens

Tot de volgende keer!

Menu