Valentina is inmiddels 8 weken en 2 dagen zwanger en over precies een week (de 65ste dag van haar zwangerschap) is ze uitgerekend. De laatste loodjes zijn dus inmiddels begonnen en het leek me leuk nog een korte blog over haar te schrijven voor ze voor de allereerste keer moeder wordt.

valentina-15-jaar-oud-klein

De eerste 7 weken was het enigste verschil dat Valentina liet zien, dat ze in gedrag erg chagrijnig was. Ze kwam wel gewoon in de buurt liggen (op gepaste afstand), maar ik moest gewoon niet aan haar komen. Ook kwam ze niet echt meer knuffelen zoals ze normaal wel eens deed, behalve dan op bed. Heel raar, maar op bed is echt Valentina’s plekje en geen chagrijnigheid dat daar tegenop kan!

Na 6 à 7 week begon haar buikje ineens te groeien – daarvoor was zo goed als niks te zien. Mijn voorspelling was dan ook 2 of 3 kittens (Ik vind het heerlijk om vooraf te raden, haha). Wegens omstandigheden hebben we vorige week nog een foto moeten laten maken en daarop kwam al snel naar voren hoe mis ik het had.

d-16-2128

Ik ben geen expert in röntgenfoto’s bekijken, maar ik tel minimaal 5 kittens. Een flink nest, al zeg ik het zelf. Zeker omdat het naast de eerste keer voor Tina, ook de eerste keer voor onze kater Ragnar was. Hoeveel denken jullie er te zien?

Na de 6de week veranderde ook Valentina haar gedrag. Ze is nu een stuk knuffeliger, ik mag lekker aan haar buik voelen en ze vind het heerlijk om overal geaaid te worden. Grappig hoe dat van de een op de andere dag ineens omsloeg. Niet dat ik het erg vind hoor 😉

Helaas merk ik sinds gister wel dat ze last heeft van haar maag, en mogelijk zelfs maagzuur heeft. De kittens zitten ook echt op elkaar gepropt daarbinnen en aangezien ze natuurlijk gewoon doorgroeien blijft er steeds minder plek over. Ik denk dat er 1 op haar maag drukt. De laatste week beloofd dus wel zwaar te worden, maar ik weet zeker dat Tina er goed doorheen gaat komen!

14615782_545214652341201_6100982920358640122_o

De afgelopen dagen heb ik overigens ook eindelijk de kittens voelen bewegen in de buik. Altijd een magisch moment; het voelen van leven in een moederpoes. Ze zijn met zijn allen een heerlijk feestje aan het bouwen in Tina’s buik. Nog even een weekje van de warmte genieten en dan mogen jullie een mooi feestje bouwen in onze huiskamer voor zo een 13 weken hoor!

Uiteraard horen jullie weer van ons als Valentina bevallen is. Echter gaat de website wel even uit de lucht aankomende week – en met dit werkt ook onze E-mail een tijdje niet meer. Maar geen nood, wij zijn snel weer terug! En hopelijk met goed nieuws over een blije gezonde moederpoes met blije gezonde kittens!

Tot dan!

Menu